VeikkoVallin Yrittäjän näkemyksiä maailman menosta

Perussuomalaisten uusi aika

Kuten aikaisemmin kirjoitin, olen pitkään seurannut perussuomalaisten tekemisiä politiikassa, aloitin jo nuorena miehenä SMP:n aikana, jolloin olin hetken aikaa toiminnassa mukana Sulo ”Suti” Aittoniemen innoittamana.

Myöhemmin olin vaalipäällikkönä Tony ”Viikinki” Halmeen synnyttämässä jytkyssä. Kuten muistamme, siitä perussuomalaisten menestystarina alkoi. Vasta silloin Timo Soinikin pääsi ensimmäistä kertaa eduskuntaan, Tonyn imussa.

Kun vuonna 2003 huomasin mikä mies Timo Soini todellisuudessa on, jäin pois puolueen toiminnasta. Minulle on raskasta katsella politiikan tekoa, jossa vain pelleillään ja ajetaan omaa etua.

Nyt perussuomalainen puolue on uuden alun edessä. Tätä hetkeä olen 14 vuotta odottanut; että pelkkä opportunistinen populismi vaihtuu todellisten tärkeiden asioiden ajamiseen ja oman kansakunnan puolustamiseen.

 

Johtajuus ratkaisee pelin

Perussuomalaisten uudet johtajat ovat erittäin lupaavia. He ovat jo riittävän kokeneita onnistuakseen. Heillä on aidot teemat, koska Suomen päälle on kasautumassa mustia pilviä.

Tämä maailma on kääntymässä asentoon, joka ei lupaa hyvää pienelle kansakunnalle. Olemme jäämässä isompien jyrän alle, jos emme nyt ole päättäväisiä ja viisaita.

Perussuomalaisten uusi johto selvästi hahmottaa lähestyvät ongelmat, ja myös ratkaisut niihin. Haasteena eivät ole puolueen teemat vaan puolueen johtajuus. Hyvätkään teemat eivät kanna, jos ei osata johtaa.

Kokoomus on ollut hyvä valitsemaan johtajia. He pelaavat aina usealla kärjellä. Muutama vuosi sitten Kokoomuksen kärkipelaajat olivat Sauli Niinistö, Jyrki Katainen ja Alexander Stubb. Siinä oli jokaiselle jotakin, äidille ja tyttärelle, ja homopojallekin. Se toimii, ääniä sataa, kun riittävän moni löytää puolueen kärkipelaajista itseään miellyttävän persoonan.

Ulkoapäin tarkastellen Perussuomalaisten nykyjohto on yhtä hyvä kuin oli tuo mainittu kokoomuksen trio. Ehkä jopa parempi.

Jussi Halla-aho miellyttää tietynlaisia ihmisiä, Laura Huhtasaari on erittäin suosittu, ja Teuvo Hakkaraisella ja Juho Eerolallakin on omat kannattajakuntansa. Ihan kaikkia ei perussuomalaisissa kuitenkaan pyritä miellyttämään, eikä tarvitsekaan. Tuo kvartetti pärjää kyllä, kun jaksaa tuoda teemojaan esiin riittävän pitkään ja oikealla asenteella.

Harmi, että perussuomalaisten johto vaihtui vasta nyt, koska moni asia on mennyt Suomessa huonoon suuntaan viimeisten vuosien aikana, juurikin perussuomalaisten vanhan johdon opportunismin takia.

Mutta ei heitetä kirvestä kaivoon, vaan uskotaan parempaan tulevaisuuteen. Siihen tarvitaan uudistunutta perussuomalaista puoluetta. Kuka muu meidän asiaamme ajaisi paremmin, kuin henkiseltä perustaltaan 100% suomalaismielinen puolue.

Suomi on edelleen puolustamisen arvoinen!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Sehän siinä on hyvä että aihe ei ole vaihtunut vuosien saatossa, pääosassa on edelleen "minä".
"Timo Soini nousi minun ansiosta eduskuntaan 2003".

Käyttäjän VeikkoVallin kuva
Veikko Vallin

Näin se on, joskus olen saanut jotain aikaiseksi. Mutta ei tässä vielä kaikki ;)

Käyttäjän MaxStenbck kuva
Max Stenbäck

Mielenkiintoista historiantulkintaa. Joku voisi väittää Soinin nousseen eduskuntaan taktisesti onnistuneen, KD:n kanssa solmitun vaaliliiton ansiosta. Miten muuten noustaan eduskuntaan toisen imussa, eri vaalipiiristä?

Marko Parkkola

Vistbacka kun saadaan pihalle, sinne jää vielä kuitenkin Putkonen.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Simon Elo juuri retostelee Sintujen aikaansaavutuksilla, mutta ei salli Soinintapaan kommentointia.

Marko Parkkola

Huomasin että Elo on taas blogaillut jotain. Velkaantuminen taittuu ja veroja voidaan keventää. Tosin Orpo kertoi juuri valtion ottavan miljardikaupalla lisää velkaa ensi vuonna.

Käyttäjän TarjaPitknen kuva
Tarja Pitkänen

Isä aurinkoinen, Mitro Repo oli aikoinaan Satakunnan Kansan blogikirjoittaja. Kirjoitteli, muttei keskustellut kenenkään kanssa. Ei krjoita enää.

Onko se jotain ylemmyyden tunnetta, ettei halua noteerata edes oman blogin keskustelijoita? Simon valistaa kansaa. Soini kirjoittaa ajatusvirtaa.

Käyttäjän artoartovihavainen kuva
Arto Vihavainen

Jotta persut saisi jotain aikaiseksi, pitäisi saada enemmän ääniä kasaan kuin mitä nykykannatus on, mutta se ei vielä riitä, pitäisi saada yhteisyötä aikaiseksi muiden puolueiden kanssa.

Sitä yhteistyötä ei taas saada aikaiseksi muuten kuin tekemällä kpomptomisseja, kääntämällä takkia ja perumalla jotain mitä on joskus tullut sanottua.

Sitten jos tällä tavalla saadaan yhteistyötä aikaan muiden puolueiden kanssa, tulee taas eteen sellainen pulma että kaikki äänestäjät eivät näistä kompromisseista tykkää, tulee uusia nimiä jotka laukoo niitä samoja totuuksia joilla persut nosti suosiotaan, äänimäärät kääntyy laskuun, kun ne kriittiset äänet jakautuvat kaikenmaailman onnenonkijapuolueille, kuten vaikkapa tälle uudelle Väyrysen puolueelle.

Käyttäjän mattiosaisa kuva
Matti Säisä

No mielenkiintoiset ajat perussuomalaisuuden kohdalla joka tapauksessa on näet tämä uusi puoluejohtaja niin tyystin eri puusta veistetty kuin entinen. Miten se sitten suosioon vaikuttaakin mutta plussaksi puolueelle arvaan että jatkossa ei Halmeen kaltaisia poliitikkoja korokkeelle nosteta.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#5#
No ulkomuoto ehkä on erolainen näillä nykyisillä persueliitin edustajilla mutta puheet on suurinpiirtein samanlaisia.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Maahanmuuttokriitikot tarvitsevat tottakai omanlaisensa puolueen, ei mitään sellaista, joka toimisi tiukasati maahanmuuttokysymyksissä, vaan sellaisen joka suoraan ilmoittaa, että islam on paha ja kaikki tänne tulevat ovat turvapaikkaturisteja, rajavalvonta takaisin heti, ja passilla vaan saa kulkea. Kaikki kielteisen päätöksen saaneet pitää palauttaa vaikka laskuvarjolla sotatoimialueelle.

Siinä on se puolueen ohjelma, ja näitä kannattajia puolueella myös on.

Se, että samassa lauseessa puhutaan pienen Suomalaisen asiasta ja Suomen talouspolitiikasta, nii se ei enää persuihin paljonkaan kuulu, turha niistä on puhua, kun muut puolueet asiaoista ovat kiinnostuneempia, tätä mieltähän on Halla-Ahonkin.

Oma yhden kohdan suunnitelma on puolueella varmaan omiaan, sillä saa sen alle 10% kannatuksen, koska höyrypäitä on aina tuon verran, se on sitten eri asia, kuinka uskollisia nämä höyrypäät ovat, kun puolue ei pysty asioihin oikeasti mitenkään vaikuttamaan.

Mutta niinkuin sanoin, puolueelle näyttää olevan tarvetta.

Käyttäjän MarkkuTurpeinen kuva
Markku Turpeinen

"Maahanmuuttokriitikot tarvitsevat tottakai omanlaisensa puolueen, ei mitään sellaista, joka toimisi tiukasati maahanmuuttokysymyksissä, vaan sellaisen joka suoraan ilmoittaa, että islam on paha ja kaikki tänne tulevat ovat turvapaikkaturisteja, rajavalvonta takaisin heti, ja passilla vaan saa kulkea. Kaikki kielteisen päätöksen saaneet pitää palauttaa vaikka laskuvarjolla sotatoimialueelle"

Lainatakseni Petteri Ritalaa: "Varsinainen aivopieru".

Käyttäjän JukkaSalakari kuva
Jukka Salakari

Juuri niin. On outoa, vaikkakin ehka ymmarrettavaa etta viitisen prosenttia suomalaisista kayttaa niin paljon energiaa meidan maahanmuuttajien vihaamiseen.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ritala nyt jostain syystä haluaa aina houria omiaan. Aikaisemmin höpisi persuista positiivisesti, mutta nyt otti kovalle tuo persujen hajoaminen... en tiedä miksi (persuthan olivat omat lupauksensa pettäneet hallituksessa, joten mikä ihme se oli että muutosta heidän äänestäjänsä hakivat... vai sattumaltako se jytky-suosio laski puoleen?).

Mutta edelleen..... kyllä tuolle ei-EU, ei-pakkoruotsi, maahanmuuttokriittinen jne. porukalle se min. 15% taitaa tulla ellei enemmänkin kuten Ruotsissa tai monessa muussa maassa. Alkuun ajattelin Soinin pelanneen persut alle 15% vuosiksi puolueen hajottamalla, mutta soinilaisten peli meni täysin päin sitä itseään eli antaa vain suuremman pohjan persujen nousulle jatkossa. Ja toisaalta "sinisillä" on vaikeudet saada edes 5 000 kannattajaa.... jos saavatkin on tulos entistäkin nolompi eli kannattaisi lopettaa jo, kun kaikki (poislukien ihan fanaatikot) ymmärtävät miten tuossa käy.

En henk. koht. käsitä miten ihmeessä "siniset" pystyivät pelaamaan korttinsa noin huonosti... ihan noppaa heittämälläkin tai (Aku Ankka) "höpsismiä" seuraamalla olisi päätynyt parempaan tulokseen kuin mitä nyt..... eli poliittisia ruumiita ja vain muutamalle palkkiovirka ja toki ministerit sitten saavat rahallista korvausta.... Toki höpisevät arvopohjista sun muista, mutta arvo näin IMHO tuntuu olevan oma lompakko. Noin hölmö peli antoi koko ps-organisaation nyky-persuille ja oletan että gallupeissa suosio nousee ja ainakin vihreät on ohitettu vuodessa... siinä sitten on ~kuoleva puolue demarit ja kepu seuraavaksi.

***********************

"Älä ruoki trollia."

Ritala on vain niin sympaattisen höpsö trolli ja ainakin antaa kuvan ettei tajua politiikassa mistään mitään... ehkä tekee sen tahallaan; tiedäpä häntä.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes

Simo Elo maalailee Sintuille ruusuista tulevaisuutta, mutta ei Soinitapaan salli kommentoiteja.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

#9#
Miten sait kertakommentilla noin hyvin sanotuksi ?
Tai ainakin melkein.

Käyttäjän vilenin kuva
Aimo Remes
Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Simon Elon nuoruutta ja naiivisuutta käytettiin aika häikäilemättömästi hyväksi ja tuhottiin miehen poliittinen tulevaisuus. Vain jotta ministeristason porukat saisivat palkkansa ja jotkut palkkiovirkansa. Aika häikäilemätöntä. Melkein käy Simon Eloa sääli.... melkein. Ei ollut lainkaan ainut jota käytettiin hyväksi.

Ns. "nuoriso" Tiina Elovaara ja Simon Elo kun pistettiin "soinilaisten" puhemiehiksi/naisiksi mediassa, niin kävi jo sääli kun huomasi että kokeneemmat eivät kehdanneet (hyvistä syistä) ja uhrasivat ties millä verukkeilla nuorempiaan .... tuhoamaan omat poliittiset uransa. Elovaaralla ehkä voi olla vielä jotain mahdollisuuksia puolueloikkauksella mikäli tekee sen taitavasti... pahoin pelkään että toisella uhrilampaalla eli Elolla ei sitä poliittista tulevaisuutta ole senkään vertaa. Röyhkeä temppu loikkareiden kokeneimmalta kaartilta, joka ainoana oli hyötyjänä.. eli ministerisvirat säilyvät ja joillekin voi siintää palkkioviratkin tekosistaan... Soini toki kaikkein hävyttömin (kuten ollut koko uransa), mutta moni muu seurasi. Terho etenkin tuntenee itsensä suht höynäytetyksi... Kokoomukseen liittymällä ehkä voisi kuntapoliitikon virka vielä tulla, mutta epäillä sitäkin sopii.

Toimituksen poiminnat