VeikkoVallin Yrittäjän näkemyksiä maailman menosta

Pääministeri Sipilän sijoitukset nostettava päivänvaloon

Pääministeri Sipilä on uskovainen mies, lestaadiolainen. Hänen siis pitäisi olla myös moraaliltaan korkealla. 

Siksi on outoa, että hän ei kerro minne on miljoonansa sijoittanut. Eikä Sipilä myöskään pidä ongelmallisena, että hänen itsensä ei tarvitse maksaa tuotoista veroa vuosittain. Kunhan sitten joskus maksaa, jos maksaa. Korkoa korolle verottomasti on Sipilän mielestä ok.

Sen sijaan valtiovalta eli Sipilän hallitus pakottaa meidät tavalliset pk-yrittäjät maksamaan verot vuosittain, jos satumme voittoa tekemään omista pienistä yrityksistämme. Me emme voi hyötyä samalla tavalla, voitot verottomasti omaan liiketoimintaan uudelleen sijoittamalla, kuin Sipilä hyötyy "kuorissa".

Kuvatussa käytännössä pk-yrittäjä ja vakuutuskuorisijoittaja ovat siis eriarvoisessa asemassa. Eikä Sipilä pidä sitä vääränä. Missä on miehen moraali tässä asiassa?

En ole koskaan kuullut Sipilän vastaavan tähän kysymykseen missään rehellisesti, vaikka asiaa on häneltä kysytty.

Viron veromallia kuulemme "tutkitaan" hallituksen toimesta, kuten sitä on tutkittu ainakin 14 vuotta. Sen ottaminen käyttöön Suomessa olisi hyödyllistä pk-yrityksille ja sitä kautta myös työttömyys alkaisi vähentyä.

Sipilällä itsellään on jo pitkään ollut Viron veromallia muistuttava verovipu omassa sijoitustoiminnassaan, jonka vakuutuskuoret mahdollistavat.

 

KUORI ON ONGELMALLINEN MUUTENKIN

Sipilä käyttää "pimeää" vakuutuskuorta eli hänen sijoitukset ovat piilossa kansalta, vaikka hän on kansan asioiden ylin hoitaja. Mielestäni hänen pitäisi käyttää läpinäkyviä sijoituksia, jotta voisimme tarkastaa, ettei hän aja niiden suuryritysten etua, joihin hänen "kuori" on sijoittanut.

Yleensähän nämä vakuutuskuoret sijoittavat suuryrityksiin.

En pidä pääministeri Sipilän nykyistä toimintaa tässä kuvatussa asiassa moraalisena ja tasa-arvoisena vaan elitistisenä ja jonkin verran hämäränä.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

" Pääministeri Sipilä on uskovainen mies, lestaadiolainen. Hänen siis pitäisi olla myös moraaliltaan korkealla. "

Jo vain vitsin heitit, ilmeisesti lähipiirissäsi ei ole ollut lestaadiolaisia, teot puhuvat ei se että on uskovainen mies.

Käyttäjän JereViikari kuva
Jere Viikari

Itseasiassa Sipilän "pimeä kuori" on hyvinkin selkeästi nimetty Sipilän sidonnaisuusilmoituksessa. "Nordea Capital Private (tuottokori)" on ilmeisesti se mitä kuorella tarkoitat ja sen sisältämistä sijoituksista voi lukea kuukausiraportista: nordea.fi/tuottokori.

Pk-yrittäjä voi myös hyödyntää samankaltaista "veroetua". Määräävällä äänivallalla pk-yrittäjä voi olla päättämässä, ettei osinkoa makseta. Yritys voi siten investoida näitä varoja paremmin kasvuun. Ja vaikka ei invoistisikaan, niin yrityksen arvo nousee laskennallisesti sen kassaan jäävän varallisuuden verran.
Jos kuitenkin on ihan pakko vastahakoisesti nostaa tuottoa yrityksestä eikä halua maksaa henkilökohtaisesti siitä veroa, niin silloin voi perustaa holding-yhtiön kuoreksi.

Toimituksen poiminnat